Ceban, către transportatori: Șantajul nu va merge

ion_cebanmarshrutka

Cererea transportatorilor de majorare a tarifului la călătoria cu transportul public în Chișinău este nejustificată și prezintă, în sine, un șantaj, declarația a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor primăriei.Potrivit edilului, în spatele demersului ar sta proprietarii companiilor de transport, „cu case și mașini luxoase”, care își bat joc de oamenii care lucrează pe rutele municipale.

„Situația este deplorabilă. Transportul cu microbuzul este cel mai nesigur, cel mai nesecurizat, cel mai urît mijloc. Ei sunt cei care nu respectă nici orarul, nu respectă nimic. Personal, cred că este incorect să ceri acest lucru. Nu cred că este rezonabil la această etapă”, a declarat Ceban.

Primarul spune că solicitarea este un șantaj și o escrocherie, lucru care nu va fi tolerat.

„Acesta este șantaj și escrocherie. Așa abordări nu pot fi acceptate. Nu vor să lucreze, să nu lucreze. Cînd le este confortabil ai ticsesc mașinile cu oameni, fac banul, dar nu își asumă niciun angajament. Sunt acolo niște șmecheri, care pe la spate, îi mobilizează pe muncitori. Iată ei stau foarte bine, cu case și mașini de lux și își bat joc de oamenii pe care îi au pe acele rute”, a mai declarat edilul.Ion Ceban i-a îndemnat pe cei nemulțumiți să iasă la protest.

„Dacă nu este profitabil, plecați. Vreți să protestați, veniți la protest, dar să vină proprietarul, cel care ia smîntîna. Șantajul nu va merge”, a mai atenționat edilul.Reamintim că transportatorii cer ca tariful pentru călătoriile urbane să fie majorat pînă la 10 lei, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată la următoarea ședință a CMC.

Logo_MAN_CEBAN