Ceban cere mai multe grădinițe noi și grupe de copii să fie deschise

ion_ceban_gradinite_botanica

Primarul general Ion Ceban cere să fie deschise mai multe grădinițe și grupe pentru copii. Ceban a dat termen până la planificarea bugetului, ca responsabilii să vină cu mai multe propuneri în acest sens.

„Anul acesta am deschis 4 grădinițe noi, dar și 68 de grupe noi pentru copii. Este puțin și îmi doresc ca numărul instituțiilor deschise să fie la nivelul solicitărilor. Am cerut responsabililor să vină cu un plan de acțiuni pentru a crește numărul de locuri în grădinițe. Până la planificarea bugetului aștept rapoarte în acest sens pe partea de reorganizare a rețelei educaționale. Vreau să vedem câte grădinițe putem deschide anul viitor și câte locuri ar putea fi create, în contextul centrelor educaționale complexe, utilizând infrastructura existentă”, a declarat primarul.

Ceban spune că orașul Chișinău este singura locație de pe teritoriul Republicii Moldova, unde este flux continuu și dinamică de creștere a numărului de copii, fie că ei sunt de grădiniță, fie că ei sunt de școală.

În această lună urmează să fie deschisă grădinița 79 din sectorul Botanica (6 grupe) cu 140 de locuri.

De asemenea, Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din str. Gheorghe Madan, 83 va fi reorganizat în Complex Educațional „Mihail Lomonosov”. Actualmente sunt reparate capital două blocuri din cele 4 unde vor fi amenajate 4 grupe de grădiniță, ce vor fi frecventate de 100 de copii cu vârsta 3-7 ani.

Logo_MAN_CEBAN