Ceban cere șoferilor să nu parcheze ilegal pe străzi, mai ales pe spațiile verzi. Fac apel poliției să intervină

ion_ceban_drum

Primarul general Ion Ceban a făcut apel la șoferi să nu parcheze în spațiile verzi, pentru că duc noroiul pe străzile capitalei. Mai mult, Ceban a solicitat poliției să aplice amenzi conducătorilor autor, care își parchează mașinile ilegal.

„Dacă șoferii sunt amendați când conduc cu viteză mărită, de ce nu ar trebui să fie amendați când parchează ilegal? Atât timp cât poliția va trece cu vederea aceste încălcări, atât timp vom avea această nerespectare a legii.

La Ciocana, exemplu, în fața unui mare magazin, parcarea goală după o anumită oră, însă șoferul a parcat ilegal la 100 de metri de parcare, deoarece șoferului îi era lene să meargă pe jos. Și așa exemple avem foarte multe. Repet. Când sunt întrebat de ce nu avem parcări? Chișinăul și așa a fost transformat într-o mare parcare, gratuită. Unde vrem, acolo parcăm. În nici o țară, în nici o capitală nu există așa ceva”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Primarul punctează că în alte capitale se respectă legea, dar aici fiecare cum poftește.

„Legile sunt pentru toți. Solicit intervenția poliției. Mă adresez, primelor persoane în stat, dacă nu puteți să vă descurcați, dați-ne poliția locală. Nimic rușinos, dacă nu puteți. Știu că mulți vă spun să faceți acest lucru și sunt polițiști care doresc ca să fie creată Poliția municipală, doar că la nivel central se opun oamenii mari.
Știu că vom reuși să facem regulă”, a conchis edilul.

pentru_md