Ceban, despre lucrările de reparație a drumurilor ce se fac în capitală: Se lucrează și noapte și zi

ion_ceban_repararea

Reparaţia curentă şi întreţinerea străzilor este o prioritate pentru Primăria Chişinău. O spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că în prezent se lucrează concomitent pe mai multe străzi din capitală la plombarea şi lichidarea situaţiilor de avariere.

„Planul de intervenţii a fost revăzut, în contextul precipitaţiilor anterioare. O atenţie sporită se atrage proiectelor iniţiate anul trecut, în paralel lucrăm şi la proiectele noi. Pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate mai multe lucrări.
Au fost finalizate lucrările de asfaltare a nodului rutier de la Calea Basarabiei (20 mii m2). În zonă a fost curăţat şi sistemul pluvial. A fost aplicat marcajul rutier pentru benzile dedicate pe str. A. Puşkin. Bd. Gr. Vieru, Mitropolit Bănulescu-Bodoni. A fost frezat asfaltul uzat pe str. Grenoble şi Mioriţa, unde urmează să înceapă asfaltarea. Se lucrează la Rîşcani pe bd. Renaşterii Naţionale, str. Kiev.

La Botanica se lucrează pe bd. Dacia, unde sunt reparate buzunarele de acces a transportului public. La Ciocana se munceşte la asfaltare ultimului segment al aleii din bd. Mircea cel Bătrân. Ulterior vor fi amenajate mai multe treceri pietonale şi acceste în curţile de blocuri”, a declarat Ceban.

Edilul spune că începe aplicarea betonului asfaltic cald pe mai multe străzi din comuna Ţânţăreni, Anenii Noi, angajament inclus în contractul încheiat între Primăria Chişinău şi satul Ţînţăreni.

„Vom pune accent pe aplicarea marcajului rutier şi reînnoirea trecerilor de pietoni în preajma instituţiilor de învăţământ. Se va interveni la asfaltarea în accesele instituțiilor educaționale. În săptămâna curentă sunt preconizate lucrări de asfaltare ţi plombare cu beton asfaltic cald pe str. Mioriţa, Pan Halippa, V. Belinski unde au fost reparate şi trotuarele”, a precizat acesta.

Ceban afirmă că zilnic sunt stropite străzile principale, pentru a evita denivelările stratului de asfalt, iar pe timp de noapte, în scop de salubrizare sunt spălate străzile capitalei.

pentru_md