Ceban despre mirosul insuportabil din oraș: ”Cei vinovați – concediați și pedepsiți, iar proiectul privind reabilitarea stației de epurare – revăzut!”

ion_ceban_tvc21

Problema duhorii care este simțită de toți locuitorii orașului trebuie necesită o abordare complexă, consideră candidatul pentru funcția de primar al capitalei.

În cadrul unei emisiuni televizate, Ion Ceban a precizat că vinovații pot fi căutați la nesfîrșit însă asta nu va soluționa problema.

”În primul rînd trebuie să fie demiși conducătorii instituțiilor responsabile de acest domeniu. Ei primesc salarii fabuloase și nu au nicio scuză pentru ceea ce se întîmplă. Ei trebuiau să prevină apariția problemei, iar dacă a și apărut, atunci să o soluționeze. În al doilea rînd, în perioada 2011-2012 au fost modificate prevederile legale, care trebuie să fie revăzute, deoarece într-adevăr au loc deversări de ape uzate în bazinele acvatice. În al treilea rînd este necesar să fie revăzut proiectul privind reabilitarea stației de epurare, care costă 24 de milioane de euro. De asemenea, trebuie să fie trași la răspundere cei care aruncă deșeuri în bazinele acvatice ale capitalei.”, a menționat candidatul la șefia capitalei.  

În context, Ion Ceban a precizat că despre multe dintre abaterile comise, inclusiv despre poluarea lacurilor și rîurilor capitalei, este informat de către locuitorii capitalei prin intermediul site-ului ionceban.md El a îndemnat chișinăuienii să continue să expedieze problemele și propunerile lor.

Logo_MAN_CEBAN