Ceban, despre refugiații din Ucraina: 5 persoane au cerut la miezul nopții să fie cazați la Centru Moldexpo, dar nu au fost primiți. Le-am dat locuri la Centrul LukOil

ion_ceban_refugiats

La Centrul de plasament de colectare și primirea donațiilor, Patria Lukoil, sunt cazate 109 persoane. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primărie Chișinău de astăzi de primarul general Ion Ceban.
Potrivit acestuia, tot acolo pe parcursul săptămânii în fiecare zi sunt repartizate peste 400 de pungi cu alimente și produse igienice.

„Este vorba de donațiile care ne sunt oferite, noi le repartizăm. Colaborăm cu toată lumea pentru a putea ajuta. Tot zilnic sunt aduse prânzuri calde peste 400 de porții și micul dejun pentru persoanele cazate, cu suportul Asociației Ajută un om. Foarte multă lume ne ajută ca să putem ajuta.

Sâmbătă noaptea am avut un caz fără precedent. Când 5 refugiați au cerut ajutor în plină noapte la Centrul Moldexpo. Era vorba să se oprească pe timp de noapte, după care dimineața să-și continuă drumul spre Germania. Oamenii pur și simplu, nu au fost primiți. Deși acolo am creat speciale condiții în deosebi, pentru persoanele cu mobilitatea redusă și în cărucior, pentru copii și persoane de vârsta a treia.
Oamenii nu au fost primiți. Au venit la Patria Lukoil. Colegii i-au ajutat să să fie urcați la etajul doi deoarece sănătatea nu le permitea. Oamenii au fost hrăniți, iar dimineața au plecat în drumul lor. Este și numărul lor de tel pentru cei care au declarat că nu este adevărat. Dacă nu erau locuri, ați putut să ne contactați și să gândim cum putem ajuta. Dar este rușinos să procedați așa”, a precizat Ceban.

Primarul general Ion Ceban s-a referit și la ajutorul financiar către familiile care au cazat refugiat. Edilul l-a catalogat ca fiind un mecanism greșit, care nu este dus până la capăt.

Logo_MAN_CEBAN