Ceban, despre sistemul GPS din troleibuzele din capitală: Când va fi posibil să urmărim în regim real

ion_ceban_gps

Nu doar troleibuzele sunt modernizate. Sistemul GPS va fi activat în cel mai scurt temă în capitală. Despre aceasta a anunțat primarul genera Ion Ceban în cadrul unor declarații de presă.

„În ceea ce ține de GPS în troleibuze, contractul este atribuit. Urmează ca în 2 luni de zile să fie finalizate toate lucrurile. Ne întreabă de ce acest proces a fost atât de îndelungat, pe că au fost contracte încheiate, iar obligațiunile nu au fost îndeplinite până la capăt. Pentru RTEC există o companie cu experiență bogată în România, care va implementa procesul de GPS. În continuare suntem în aceeași procedură la PUA”, a punctat primarul.

Precizăm că din data de 1 Aprilie a fost majorat salariul tuturor angajaților RTEC cu circa cu 17%.

Potrivit lui Ceban, salariul mediu al unui conducător de troleibuz era de circa 14700 de lei, iar din 1 aprilie este de circa 16900 de lei.

„Total în cadrul RTEC activează circa 658 șoferi de troleibuz. De asemenea, accentuăm că Regia transport electric Chisinau are peste 2500 angajați”, a declarat primarul.

Edilul spune că astăzi, există circa 450 locuri vacante în toate subdiviziunile întreprinderii, unde se exercită peste 30 meserii.

Amintim că încă 10 troleibuze noi vor circula de astăzi pe străzile Chișinăului. Primarul afirmă că astfel se încearcă ca până la sfârșitul anului să fie modernizate complet PUA și RTEC.

Logo_MAN_CEBAN