Ceban, despre trecerea capitalei în „Codul Portocaliu”: Chișinăul are indicatori foarte buni, cu toate problemele și cu toată aglomerația

ion_ceban_cod_portocale

Chiar dacă Chișinăul trece sub cod Portocaliu, asta nu înseamnă că lucrurile se relaxează prea tare în capitală. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că de la 2 decembrie sunt unele reguli scoase. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Ceea ce prevede codul portocaliu, este descris foarte clar în decizia comisiei. La fel pentru domeniul sportului. Eu cred că în condițiile care le avem, Chișinăul va face față. Chișinăul are indicatori foarte buni, cu toate problemele și cu toată aglomerația. Incidența pe Chișinău ne permite să facem aceste. Sistemul de sănătate este foarte pregătit.

Li se permite ocuparea 75% din spațiul localurilor, mă refer la Horeca. Pașapoartele de vaccinare tot vor fi obligatorii. Spre regretul nostru al tuturor, din nevoința noastră sau nevoința va trebui să trăim cu acest Covid”, a declarat Ceban.

Acest lucru va permite relaxarea unor măsuri pentru Horeca, domeniul sportiv și cel cultural.

„Am stabilit împreună cu membrii comisiei, că din 1 decembrie, urmează ca teatrele, sălile de concert să revină la activitatea în regim obișnuit, evident cu păstrarea normelor de siguranță și cu prezentarea, așa cum prevăd normele, a certificatului COVID-19, teste PCR sau teste rapide. Este o veste îmbucurătoare atât pentru cetățenii care își doresc revenirea la viața și activitățile de odinioară, cât și pentru toate instituțiile și agenții economici care au fost sugrumați de măsurile restrictive, neplăcute, însă atât de necesare pentru protejarea sănătății oamenilor”, a conchis Ceban.

pentru_md