Ceban i-a pe sus PAS-ul:”Toți “așteptau” acestă rută”

ion-ceban_aeroport-kishinev

Revenirea Aeroportului Chișinău în proprietatea statului, zeci de curse anulate, AIR Moldova în prag de faliment. Moldova anului 2023. Autoritățile anunță cu fast despre deschiderea rutei de avion Chișinău – Riga, din mai 2024. Decizia, care nu doar că nu soluționează criza majoră prin care trece domeniul aeronautic în prezent ci și ridică semne de întrebare, a fost criticată de Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare.

“Toți “așteptau” acestă rută. Și cei de la Verona, Padova , Paris, Porto etc.
De la 1.2 mln de pasageri a scăzut la puțin peste 400 mii, adică 2.5 ori mai puțin, doar într-un an”, a menționat edilul capitalei.

În context, Ceban a îndemnat autoritățile să preia exemple din exterior.

“Între timp, la Iași, se finalizează construcția noului terminal și sunt exemplu de preluat. La noi de tot ce se atinge PAS se distruge.
Aeroportul Chișinău în gestiunea “Oamenilor Buni”!”, a conchis Ceban.

Amintim, în luna Aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat drept o reușită a guvernării rezilierea contractului privind concesionarea Aeroportului Chisinau. Ulterior, însă, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a menționat că s-a răzgândit iar Aeroportul trebuie concesionat, doar că de alte firme.

Logo_MAN_CEBAN