Ceban, în discuții cu Ministru Culturii. Problema patrimoniului și a PUZ-centru, pe masa de discuții

FB_IMG_1631629730077

Problema patrimoniului cultural a fost discutat astăzi primarul general Ion Ceban și Ministrul Culturii Sergiu Prodan. Potrivit primarului general, aceștia au covenit să creeze un grup de lucru, în vederea definitivării unei foi de parcurs de identificare a subiectelor ce țin de ambele entități.

„Primordial, la ce trebuie să atragem atenția și să ne implicăm de comun acord este procesul de evaluare a celor aproximativ 900 de monumente istorice din nucleul istoric al orașului.
Anterior, fostul Minister al Educației Culturii și Cercetării și-a asumat responsabilitatea de evaluare, dar care nu a ajuns la finalitate.

Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care Primăria lucrează în prezent”, a declarat Ceban.

Primarul spune că în final, își propune să aibă un cadru legal bine stabilit care va da claritate atât pentru locuitori, Primărie, cât și investitori.

Amintim că anterior, edilul a anunțat că până în data 1 aprilie nu vor fi emise acte permisive noi pentru construcții în zona centru a capitalei.

pentru_md