Ceban: În timpul reparației bulevardului Ștefan cel Mare au fost îngropate în van 7 milioane de euro

ion_ceban_remon_shrwfan_2020

Primăria Chișinău a primit rezultatele unui audit extern independent cu privire la reparația bulevardului Ștefan cel Mare. În cadrul unei emisiuni la TVC 21, primarul general Ion Ceban a declarat că rezultatele sunt groaznice și dezamăgitoare.

„Pot spune cu toată responsabilitatea că cineva a îngropat 7 milioane de euro în timpul reparației bulevardului Ștefan cel Mare. Asfaltul la opriri și în alte locuri nu este bun din cauza creșterii procentului de bitum și a nerespectării a majoritatea tuturor standardelor”.

Edilul a mai spus că o serie de proceduri legale au fost efectuate pe această temă.

Vă reamintim că examinarea reparației drumului de pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost lansată în noiembrie anul trecut. Pentru acest fapt, bucăți de asfalt au luate drept probă, pentru a face testări.

Reparația bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău a început în 2015 ca parte a unui proiect de reabilitare a 6 străzi din Capitală. Lucrările au fost realizate de compania română DELTA, costul acestora fiind de 11,5 milioane de euro.

În ciuda faptului că lucrările pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău au fost finalizate în 2017, certificatul de acceptare nu a fost semnat până acum, deoarece au fost descoperite deficiențe. În plus, de îndată ce asfaltul în multe locuri a fost puternic deformat, au apărut fisuri și gropi în el.

pentru_md