Ceban: Inca 7 autobuze din cele 58 achizitionate, au ajuns in Parcul Urban de Autobuze!

ion_ceban_autobus

Parcul Urban de Autobuze este in plin process de modernizare. In Chisinau au ajuns inca 7 autobuze din cele 58 de unitati cu parcurs, achizitionate de municipalitate. Anuntul a fost facut de primarul general, Ion Ceban. «In total, 14 unitati sunt deja pe loc, iar in scurt timp urmeaza sa fie aduse inca 4. Toate autobuzele sunt din Norvegia», a specificat edilul.

Totodata, pana in septembrie urmeaza ca toate unitatile de transport public sa fie puse in circulatie, declara Ion Ceban.


«Restul 40 de autobuze VDL din Olanda, la fel, vor veni cite 10, la distanta de o saptamana. Din cele 58 de unitati, 18 autobuze sunt MAN si Volvo, iar 40 de autobuze VDL. Unitatile de transport vor trece testarea tehnica si vor iesi la linie», a mentionat primarul general.

La momentul de fata persoanele responsabile finalizeaza lucrarile de infrastructura pentru o buna gestionare a unitatilor de transport.


« In prezent, primarii din suburbii si responsabilii pregatesc lista celor necesare: statii de asteptare a transportului public, reparatia drumurilor, dar si analizarea tronsoanelor unde este nevoie stringenta de transport public si repartizarea unitatilor», a declarat Ceban.

Edilul a adresat multumiri colegilor din Executiv, de la Parcul Urban de Autobuze si mai multor consilieri municipali din diverse fractiuni care s-au implicat in procesul de achizitionare a autobuzelor.
Reamintim, toate cele 58 de autobuze procurate de municipalitate vor fi repartizate suburbiilor capitalei, in contextual in care zeci de ani la rand acest segment nu a fost prioritizat, oamenii fiind nevoiti sa astepte un timp indelungat transportul public sau sa intarzie la destinatie din cauza defectarii unitatilor chiar in timpul deplasarii.

Logo_MAN_CEBAN