Ceban, la 95 ani de la nașterea ilustrului organizator al sistemului de sănătate din Moldova: Recunoștință și veșnică gratitudine lui Nicola Testemițanu

ion_ceban_testimitianu

Astăzi marcăm 95 ani de la nașterea ilustrului organizator al sistemului de sănătate din Republica Moldova, Nicolae Testemițanu.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, în municipiu avem un sistem de sănătate bine organizat, dezvoltat strategic cu implicarea directă și sub coordonarea domnului Nicolae Testemițanu, atât asistența medicală primară, cât și asistența medicală spitalicească.

„În municipiu, pe lângă “blazon”-ul numelui înveșnicit al ilustrului savant – USMF “Nicolae Testemițanu”, avem strada care îi poartă numele din cartierul Malina Mică, avem instalat bustul lui Nicolae Testemițanu și, cel mai important, avem o puternică comunitate medicală de profesioniști, contemporani ai lui Nicolae Testemițanu, dar și medici tineri, formați de școala medicală organizată de cel care a fost și va rămâne o personalitate-unicat – Homus Testemițanu. Recunoștință și veșnică gratitudine”, scrie edilul.

Medic înnăscut, academicianul, medic-șef al Spitalului Clinic Republican, Rector al Institutului de Medicină, profesor universitar, Ministru al Ocrotirii Sănătății, șef de catedră – Nicolae Testemițanu a fost și organizatorul reformator al sistemului de sănătate din municipiul Chișinău.

pentru_md