Ceban, la Forumul Investițional de la Kiev: Am vorbit despre cum am gestionat situația pandemică la Chișinău și cum am venit în ajutorul medicilor

ion_ceban_kiev

Gestionarea situației de criză pandemică de la Chișinău a fost prezentată de primarul general Ion Ceban la Forumul Investițional de la Kiev.

Ceban spune că a vorbit despre cum a amenajat spitalele, cum au fost asigurați medicii și despre crearea de către municipalitate a fondului de rezervă anume în lupta cu COVID.

“Am menționat despre desfășurarea procesului educațional în capitală, unde s-au implicat conducători de instituții educaționale, profesori și părinți pentru a crea platforma alternativă de educație online astfel ca să nu pierdem anul școlar.

Și desigur am vorbit despre proiectele de infrastructură realizate de primăria Chișinău, care au dat posibilitatea cetățenilor în perioada pandemică și nu doar, să-și petreacă timpul în aer liber în condiții mai bune la ei acasă. La fel, am amenajat terenuri de sport în sectoarele capitalei şi piste pentru biciclişti.
Pandemia ne-a mobilizat să facem tot posibilul ca să aducem cât mai mult transport public, fiind procurate pe parcursul unui an, 82 de unități și urmează ca până la finele anului să avem în total circa 240 de de autobuze și troleibuze aduse.

Despre informarea locuitorilor Chișinăului și promovarea vaccinării, Primăria Chișinău a realizat zeci de campanii de informare, a creat puncte de vaccinare și a organizat maratoane.
Deocamdată prioritatea noastră rămâne vaccinarea populaţiei municipiului Chişinău pentru a depăşi cât mai curând pandemia de COVID-19”, a punctat Ceban.

Primarul subliniază că situațiile relatate de către colegii săi prezenți la Forum sunt similare, deoarece toată omenirea a luptat cu acest virus necunoscut și continuă să o facă.

df

pentru_md