Ceban, la mitingul de comemorare a 35 de ani de la lichidarea consecințele avariei nucleare de la Cernobîl: Eroilor care nu mai sunt astăzi printre noi – memorie veşnică

ion_ceban_flori

Cu ocazia a 35 de ani de la lichidarea consecințele avariei nucleare de la Cernobîl, primarul general Ion Ceban a participat astăzi la un miting de comemorare. Potrivit lui Ceban, mulți oameni şi-au pus viaţa în pericol sau chiar au decedat după ce au fost în epicentrul catastrofei

„Ceea ce am putut face noi astăzi ca municipalitate, este amenajarea locului unde participanții la lichidarea consecințelor de la Cernobîl vin an de an pentru a depune flori la piatra comemorativă.

Creăm acest scuar în memoria celor care și-au pierdut viața și în semn de mulțumire pentru cei care mai sunt cu noi, dar și pentru toți cei care vor veni și vor vizita acest loc. Astăzi, în speranţa că asemenea evenimente tragice nu se vor mai repeta niciodată, spun mulţumesc veteranilor catastrofei de la Cernobîl, dorindu-le multă sănătate, iar eroilor care nu mai sunt astăzi printre noi – memorie veşnică”, a declarat Ceban.

Primarul spune că este inadmisibil ca asemenea catastrofe să mai aibă loc vreodată.

„Viaţa şi sănătatea oamenilor este mai presus de toate şi de acest lucru ne-am convins şi în pandemia COVID-19”, a conchis acesta.

pentru_md