Ceban: Ne îngrijorează că majoritatea cazurilor Covid sunt în capitală. Dacă nu sunt amânate evenimentele, poate sunt introduse reguli stricte

ion_ceban_covid

Cazurile de covid sunt în creștere în fiecare zi. Primarul general Ion Ceban spune că municipalitatea se îngrijorează că multe cazuri sunt în municipiul Chișinău.

“La această etapă spitalele fac față, dar nu ne-am dori să ajungem la un număr critic de îmbolnăviri.

Prioritar pentru noi în această perioadă este de a nu periclita anul de studii. Copiii și așa au pierdut mult timp și ei trebuie să învețe cu prezență fizică. Pentru asta depunem efort și pentru testarea cadrele didactice pentru a nu rămâne fără profesori”, a declarat acesta.

Dat fiind faptul că în următoarea perioada pe teritoriul Chișinăului sunt mai multe evenimente care urmează a fi desfășurate și deoarece primăria Chișinău nu are dreptul de anulare a acestora. Edilul a solicitat autorităților centrale implicare în revizuirea programului acestora.

“Dacă nu sunt amânate evenimentele, poate sunt introduse reguli stricte de participare, spre exemplu deținerea unui test sau a pașaportului de vaccinare. La asemenea măsuri recurg multe țări sau orașe”, a conchis Ceban.

pentru_md