Ceban: Pasagerii ajung mai repede la destinații datorită benzilor dedicate transportului public

ion_ceban_benzi

Locuitorii Capitalei care circulă cu troleibuzele și autobuzele ajung mai repede la destinații datorită benzilor dedicate transportului public. Chiar și așa, edilul Capitalei își dorește o colaborare mai eficientă cu Poliția pentru a dezvolta proiectul pe mai multe artere ale orașului.

”Am mulți prieteni care locuiesc în cartierele ”Flacăra” și lucrează în centru. Ei nu mai urcă în BMW-urile lor luxoase și pleacă la serviciu cu transportul public. Pe parcursul zilei, mă deplasez cu transportul pe care îl am, dar dimineața vin fie pe jos, fie cu bicicleta sau trotineta, ca să văd cum stau lucrurile, inclusiv pe benzile dedicate. Astăzi am fost pe câteva benzi dedicate, în spatele troleibuzelor. De la ”Flacăra” pănă la ”Unic” azi poți parcurge în 10-15 minute, ceea ce anterior era 40-45 de minute. Împreună cu poliția reușim, deși avem unele carențe ceea ce ține de coordonare. Un an mi-a luat, de exemplu, coordonarea benzii pe bd. Ștefan cel Mare, care nu sunt nici acum în conformitate cu standardele pe care le-am planificat. Precizez, vom continua trasarea acestor benzi și în viitorul apropiat”, a declarat Ion Ceban.

Până în prezent, în capitală au fost aplicate benzi dedicate transportului public pe șapte străzi. Este vorba de bulevardele Ștefan cel Mare și Grigore Vieru și străzile Aleksandr Pușkin, Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Ion Creangă, Bogdan Voievod și Renașterii Naționale.

Logo_MAN_CEBAN