Ceban propune ca taximetriștii să poate circula pe banda dedicată pentru transportul public

ion_ceban_drum

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că tot mai mulți locuitori ai capitalei preferă să folosească transportul public în locul mașinii personale. Din acest motiv, Ceban propune ca taximetriștii să poate circula pe banda dedicată pentru transportul public.

„Foarte multă lume renunță la transportul personal și urcă în transportul public. Chiar ieri am văzut cum zboară, în sensul bun al cuvântului, unitățile de transport Buiucani spre Botanica, nemijlocit spre centru”, a declarat Ceban.

Primarul a precizat că acest lucru se datorează, în primul rând, benzilor dedicate pentru transportul public, care au fost introduse în mai multe zone ale orașului.


„Scopul nostru este ca în continuare să extindem opțiunile de benzi dedicate pentru locuitorii municipiului Chișinău”, a spus Ceban.

Primarul a anunțat că va propune autorităților competente să acorde posibilitatea taximetriștilor să utilizeze benzile dedicate pentru transportul public.


„Ținând cont că sunt oameni care aleg taxiuri, iar taxiurile sunt este ieftin, rog să acordați posibilitatea taximetriștilor să utilizeze banda dedicată pentru transportul public. La moment acest lucru să fie gratis, întrucât nu putem să intervenim în politica bugetar fiscală”, a spus Ceban.

Primarul a mai anunțat că se va analiza posibilitatea utilizării benzilor dedicate de toți participanții la trafic, în afara orelor de vârf.

„La fel, vom examina în perspectivă vom analiza posibilitatea utilizării benzilor dedicate, de toți participanții la trafic, în afara orelor de vârf. Noi analizăm această idee”, a spus Ceban.

Primarul a îndemnat locuitorii capitalei să folosească transportul public, care este o alternativă mai ieftină și mai convenabilă decât mașina personală.

Logo_MAN_CEBAN