Ceban s-a întîlnit cu reprezentanții federațiilor sportive. Despre ce au discutat

ion_ceban_sport_fed

Primarul capitalei, Ion Ceban, s-a întîlnit astăzi reprezentanții a 72 de federații sportive din R. Moldova. Participanții la discuții au vorbit despre reabilitarea infrastructurii sportive în școli, utilizarea spațiilor libere și abandonate, amenajarea terenurilor sportive în curțile de bloc și în zonele de agrement.

Edilul a remarcat că acestea sînt acțiuni prioritare pentru municipalitate. El a optat pentru stabilirea unei platforme de comunicare cu federațiile sportive, în perspectiva relansării sportului de masă la nivel școlar.

“Ne propunem identificarea oportunităților de promovare și consolidare a domeniului sportului în municipiul Chişinău, prin atragerea în acest proces a instituțiilor de învățămînt și a partenerilor de dezvoltare în vederea implementării proiectelor comune. Ne dorim un dialog permanent pentru a trasa priorități comune la dezvoltarea culturii sportive în masă.

Pentru a avea o generație sănătoasă este nevoie să educăm copiii încă de mici în domeniul sportului şi unde putem să o facem mai bine decît la şcoală sau în curțile cu infrastructură sportivă bine amenajată”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Logo_MAN_CEBAN