Ceban solicită ca toate parcuri, scuaruri, alei, sau alte locuri publice să fie supravegheate video: Banii ar putea ajunge în bugetul preturilor

ion_ceban_arunca_gunoiul

Primarul general Ion Ceban a solicitat pretorilor ca fiecare obiectiv important din sectoare – parcuri, scuaruri, alei, sau alte locuri publice să fie supravegheate video. În acest fel, responsabilii de la primărie vor fi mai operativi şi eficienţi în ceea ce priveşte acţiunilelor, în cazul în care vor fi furturi sau acte de huliganism în locurile sus menţionate.

„Mai mult, îi vom pedepsi şi pe cei care nu sunt responsabili şi aruncă gunoiul la întâmplare în spaţiile publice. Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, votat recent în CMC, cuprinde activitățile de întreținere a spațiilor publice, pe care trebuie să le respecte operatorii implicați în acest proces, activitățile și regulile de gestionare a deșeurilor în oraș, dar și sancțiunile pentru nerespectarea regulilor”, a subliniat edilul.

Ceban spune că noul document ne permite să aplicăm amenzi usturătoare pentru cei care nu au „7 ani de acasă” (de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei, pentru persoanele juridice).

„În fiecare sector, parc sau loc public, pretori vor amenaja panouri de atenționare asupra sancțiunilor ce vor fi aplicate, pentru cei care nu păstrează curățenia în oraș. Nu mai putem tolera dezordinea din capitală. Pe cei care nu înţeleg din cuvinte, îi vom educa prin sancţiuni. Eu azi pe Costin am văzut resturi de la petrecăreții de noapte. Luni aștept de la fiecare pretor un raport cu privire la dezordinea din capitală”, a menționat primarul.

Ion Ceban afirmă că nu vrea să mai vadă dezordine în fața ogrăzilor sau magazine. „Eu cred că în momentul în care aceste amenzi vor fi achitate, vom găsi modalitatea ca aceste amenzi să rămână în bugetul sectorului. Preturile pot face milioane de lei”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN