Ceban: Spitalele și policlinicile trebuie să fie reparate și dotate, iar medicii și personalul auxiliar să aibă condiții decente de lucru și salarii bune

spital_candidat_2019

Ion Ceban, candidatul socialiștilor la funcția de primar al capitalei, a avut, ieri, o întrevedere cu întreg colectivul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, informează CURENTUL.

„A fost o discuție constructivă. Când eram mic practic toată după amiaza mi-am petrecut pe teritoriul acestei instituții medicale, deoarece părinții au lucrat aici mult timp. Tata ca reanimatolog, mama ca soră superioară”, a menționat Ceban, după întrevedere.

Totodată, el a amintit că, în cadrul întrevederii de anul trecut, a promis colectivului de angajați și medici că vor aloca resursele necesare pentru lucrări de reparație și dotarea spitalului cu echipament. „Am reușit împreună cu toți colegii din Consiliul municipal Chișinău să alocăm resursele necesare la această instituție, dar și la multe altele. În rezultat au fost făcute reparații curente și achiziționat utilaj nou. A fost reconstruit blocul de operații. De asemenea, a fost reparat capital și blocul de reabilitare cu 2 etaje, în care a fost instalat echipamentul necesar – unicul de felul său în Chișinău și Republica Moldova. Curând va fi dat în exploatare”, a spus Ceban.

De asemenea, candidatul a spus că toți ne dorim ca spitalele și policlinicile noastre să fie reparate și bine dotate, iar personalul medical și cel auxiliar să aibă condiții decente de lucru, dar și salarii bune. „Le mulțumesc că au, chiar și în condiții mai grele, grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Vreau foarte mult să oprim exodul medicilor peste hotare. Să le creăm condiții bune acasă. Știu că este posibil. Și voi depune toate eforturile pentru schimbări în bine”, a conchis politicianul.

Logo_MAN_CEBAN