Ceban spune cum va colabora cu noul Guvern PAS: Eu sper că această comunicare va fi una corectă, în beneficiul locuitorilor, dacă nu se va întâmpla, vom merge pe cont propriu

ion_cebna_jurnal_1

Indiferent cine se află la Guvernare, trebuie să existe o colaborare cu Guvernul și autoritățile centrale. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în contextul în care partidul PAS a luat majoritatea la alegerile parlamentare anticipate.

„Primul lucru important în comunicarea mea cu autoritățile, nu contează care sunt ele, că sunt locale, că sunt centrale, că sunt ministere, că sunt agenții stau interesele locuitorilor municipiului Chișinău. Și aici sunt suficient de dur. Ați văzut și în comunicarea cu autoritățile centrale trecute, nu că mi-ar place sau nu mi-ar place unele inițiative lansate de Guvern. Ele până astăzi confirmă lucrurile spune de mine în lunile anterioare ce ține de asfaltarea în Chișinău. Noi am avut dispute pe partea legată de pandemie, noi am avut dispute pe partea legată de educație când mi s-a delegat dreptul dar nu mi s-au dat pârghiile pentru a deschide școlile anul trecut la 1 septembrie. Au fost foarte multe lucruri.

Am avut probleme cu unele ministere, cu oameni din unele ministere, au fost piedici, etc”, a punctat acesta.

Întrebat la ce se așteaptă de la noul Guvern, Ceban a subliniat că problemele care sunt în capitală trebuie rezolvate împreună, întrucât toți locuiesc în Chișinău.

„Eu sper că această comunicare va fi una corectă, în beneficiul locuitorilor, dacă nu se va întâmpla, vom merge pe cont propriu în dezvoltarea orașului”, a conchis acesta.

pentru_md