Ceban: Vom avea tot mai multe proiecte, în pofida găurilor financiare provocate de Guvern

2023-01-19 16 10 20

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău a realizat mai multe proiecte decât au fost implementate în ultimii 30 de ani de celelalte administrații. Primarul Ion Ceban susține că municipalitatea nu se oprește din realizarea proiectelor de dezvoltare, chiar dacă executivul a lăsat Primăria fără sute de milioane de lei.

”Guvernul se laudă că dau, dar bani direct nu dau. Așa ceva nu este posibil. Este regretabil că o gaură pentru investiții, pentru dezvoltare este formată prin acțiunile directe ale guvernului, dar noi ne vom descurca. Am demonstrat că putem și pe partea de fiscalitate și pe partea de dezvoltare, când greul tuturor crizelor a căzut pe umerii locuitorilor Capitalei. Problema este că asta scade din ambițiile noastre de dezvoltare. Vom putea deschide mai puține entități sociale, să reparăm mai puține școli, să investim în termoizolare mai puțin. Dar asta nu înseamnă că nu vom reuși. Am demonstrat an de an, în aceste condiții dificile, că putem multiplica proiectele”, a declarat Ion Ceban.

Anterior, primarul Ion Ceban s-a arătat indignat de decizia Guvernului, care a obligat primăriile să majoreze salariile funcționarilor, fără ca să aloce bani din bugetul de stat. Potrivit edilului, administrațiile locale au fost obligate să mărească lefurile funcționarilor cu 1300 de lei. În urma deciziei executivului, Primăria Chișinău urmează să aloce suplimentar pentru salarii 158 de milioane de lei.

Logo_MAN_CEBAN