Chișinăul a sărbătorit, printr-un program cultural-artistic spectaculos, Ziua Internațională a Muzeelor

ion-ceban_copii_

Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, evenimentul, organizat de Muzeul de Istorie din Chișinău, a debutat cu decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția a V-a.

Prezentă la eveniment, șefa Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, Alina Tabacari, a felicitat laureații concursului și le-a urat rezultate remarcabile în continuare.

,,Diplome au primit și angajații Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, pentru aportul substanțial la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural al orașului Chișinău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Programul evenimentului a continua cu prestația elevilor talentați ai Școlilor de Arte „Eugen Doga”, „Maria Bieșu”, „Alexei Stârcea” și „Valeriu Poleakov”, care au încântat audiența cu interpretări din repertoriul clasic. Ulterior a urmat ,,Dialog muzical la înălțime”, cu prestația Tatianei Beșliu, a surorilor Pelin și a Eugeniei Arseni.

De asemenea, a mai scris edilul, în incinta muzeului au fost demarate o serie de activități, seria evenimentelor, continuând, de la 20:00, cu participarea ,,Black Orchestra”, Jazz Ambassadors Project și Geta Burlacu, în cadrul proiectului UNPREDICTABLE, alături de invitații săi.

Menționăm că, de la 21:00, Muzeul de Istorie a orașului Chișinău va găzdui o proiecție digitală impresionantă „Turnul de apă – călătorie în timp”, realizată cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău și Marea Britanie.

Logo_MAN_CEBAN