Chișinăul ar putea deveni parte a rețelei internaționale UNESCO Global Network of Learning Cities. Ion Ceban: Aderarea va oferi orașului mai multe facilități

ion_ceban_unesco_

Vești bune din partea primarului general Ion Ceban. Municipalitatea urmează să depună dosarul de participare la rețeaua internațională UNESCO Global Network of Learning Cities (GNLC).

Ion Ceban afirmă că orașul are șanse mari să devină parte a acestei familii, asta după ce a fost semnat deja un acord de colaborare cu UNESCO în Republica Moldova.

„Aderarea la această comunitate, în calitate de membru activ, îi va permite orașului Chișinău să beneficieze de facilități importante precum: promovarea politicilor și practicilor de învățare, schimbul de cunoștințe privind provocările și soluțiile-cheie, inițiative de consolidare a capacităților, inclusiv, de formare și participare la evenimente globale, cum ar fi Conferința internațională a „orașelor care învață”.

Pentru municipiul Chișinău este o onoare să devină unul dintre orașele care învață, implementează reforme și aduce schimbarea, pentru o societate sustenabilă, împreună cu celelalte orașe din rețeaua globală UNESCO”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că depune toate eforturile pentru a ne mobiliza eficient resursele la nivelul fiecărui sector, astfel ca să putem promova învățarea incluzivă, învățământul de bază și cel superior şi pentru a facilita învățarea pentru și la locul de muncă.

„Totodată, pentru mine este prioritar extinderea utilizării tehnologiilor moderne de învățare, favorizarea unei culturi a studierii de-a lungul vieții, dezvoltarea abilităților individuale, incluziunea socială, dezvoltarea economică și culturală, precum, și dezvoltarea durabilă”, punctează primarul.

Ion Ceban subliniază că proiectul „Educație online” www.educatieonline.md este una dintre inițiativele lansate în cadrul eforturilor de a veni cu soluții concrete, pentru problemele legate de pandemia Covid-19, dar și pentru crearea unei baze digitale de învățare pe tot parcursul vieții la distanță, pentru întreaga comunitate și cetățenii orașului Chișinău, indiferent de vârstă, competențe digitale, naționalitate, limba vorbită, mediul social și economic.

„Mai mult, intenţionăm să creăm un centru municipal de învățare pe tot parcursul vieții, care se va integra în strategia de dezvoltare de lungă durată a orașului Chișinău, menită să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a municipalității”, a conchis Ceban.

pentru_md