Cine sunt persoanele responsabile de analizarea ilegalității construcțiilor din capitală. Ceban: Anume ei iau decizii

ion_ceban_casa_

În contextul ultimelor conflicte apărute în presă cu privire la construcțiile care ar fi ilegale, primarul general Ion Ceban a venit cu niște explicații în acest sens și a prezentat o listă de persoane, care sunt responsabili de acest aspect.

Edilul spun că ei sunt cei care se întâlnesc în toată săptămâna, iar la solicitarea președintelui de grup se întâlnesc mai des, iar în cadrul ședințelor analizează, dezbat și vin cu expertiza necesară în vederea soluționării conflictelor în domeniul urbanismului și al construcțiilor în municipiul Chișinău. Respectiv, într-un caz sau altul, ei sunt persoanele care pot să răspundă la orice întrebare, deoarece au tot mandatul de a o face.

Iată lista de persoane:

Construcțiile din Chișinău:
În cadrul primăriei Chișinău a fost format un Grup de lucru pentru soluționarea conflictelor în domeniul urbanismului și al construcțiilor.

Componența nominală a Grupului de lucru este:

Victor Chironda – Viceprimar/Președinte
Ilie Ceban – Viceprimar/Vicepreședinte
Cristina Hristoforov –Specialist superior în cadrul Direcției asistență juridică/Secretar

Membri:

Svetlana Dogotaru – Șef al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare
Valerii Bogdan – Șef al Direcției asistență juridică
Vladimir Mitru – Consilier în Cabinetul Primarului General
Pavel Lungu – Specialist principal în cadrul Direcției autorizare și disciplină în construcții
Munteanu Alexandru – Reprezentant al societății civile
Pavel Caba – Președinte al Federației Patronale a Construcțiilor, Drumurilor

„Adevărat că am solicitat anterior și prin dispozițiile semnate de mine am suspendat lucrările la mai multe șantiere de construcție, unde au parvenit plângeri din partea cetățenilor.

Menționez că autoritatea publică, din oficiu ori la cerere, poate suspenda executarea actului administrativ până la elucidarea tuturor circumstanțelor”, a declarat primarul.
Acesta conchide că toate cazurile sunt examinate de acest grup, care are ca scop să facă claritate, dacă este sau nu legal o construcție, sau alta.

Mai jos vă las, explicația Grupului de lucru, pe care am cerut-o, după ce în presă au apărut informații denigratoare în adresa mea, precum că am permis să fie reluată construcția din str. Calea Ieșilor 67.

pentru_md