Criza energetică, luată în serios de Primăria Chișinău. Ceban: Stingem luminile și economisim. Voi ruga și agenții economici să procedeze la fel

ion_ceban_chisinau

Primăria Chișinău așteaptă decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale și recomandările care sunt obligatorii pentru toate autoritățile.

Potrivit primarului general Ion Ceban, între timp, subdiviziunile Primăriei Chișinău pregăteasc planul de eficientizare energetică, care va fi ajustat conform cerințelor impuse și prezentate de Guvern, așa ca în cazul altor crize.

„Deocamdată a fost luată decizia de conectare cu o oră mai târziu și deconectarea cu o oră mai devreme a iluminatului stradal.

La fel, s-a decis deconectarea oricăror instalații care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor.

Referitor la deconectările energiei electrice pe străzi, în parcuri și curți de bloc pe un termen mai lung, se va discuta la ședinta CSE unde vor fi analizate riscurile, astfel încât să nu fie în detrimentul siguranței cetățenilor.

Iluminatul decorativ a fost deconectat de municipalitate, excepție fac cele care sunt direct legate de iluminatul stradal”, a declarat Ceban.

Cât privește iluminatul decorativ la unii agenți economici, primăria va solicita la fel prin decizia CSE ca agenții economici să le deconecteze.

Edilul roagă toți locuitorii să economisească.

Logo_MAN_CEBAN