Cu bagaj de cunoștințe vine Ion Ceban de la Helsinki și cum le va implementa în capitală

ion_ceban_helsinki

Primarul general Ion Ceban spune că vine de la Helsinki cu un bagaj mare de cunoștințe în ceea ce privește dezvoltarea corectă a orașului. Potrivit acestuia, sunt lucruri simple,care ușor pot fi aplicate.

„Practici și experiențe noi pentru dezvoltarea orașului. Idei de implementare și aplicare la nivel local pentru modernizarea infrastructurii. Despre metode inovative în diverse domenii și implicarea experților. Sunt câteva lucruri pe care am reușit să le iau din Helsinki și să le putem aplica la Chișinău”, spune Ceban.

Edilul punctează că cei din Helsinki au construit ani buni și acum continuă.

„Au reguli bine stabilite cine și ce are de făcut în oraș. Și acolo sunt trotuare care nu sunt destinate pietonilor, sunt coșuri pentru gunoi la distanțe mari, aceleași stații pentru așteptare, parcuri cu minim mobilier urban, toalete publice fără paznic, terenuri de joacă mici și îngrijite, piețe în centrul orașului amenajate după noi standarde. Nimeni nu strică, nu aruncă pe jos și respectă regulile. Sunt lucruri simple care ușor pot fi aplicate, doar să vrem această schimbare.”, conchide primarul.

Amintim că Ion Ceban și mai multe persoane din echipa sa de la Primărie au mers la Helsinki pentru a face un schimb de experență în vederea dezvoltării capitalei.

Logo_MAN_CEBAN