Cum va arăta „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”. Ion Ceban a prezentat conceptul

ion_ceban_artist_aleea_

„Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare” va deveni una din bijuteriile din Parcul ”Catedralei”. Potrivit primarului general Ion Ceban, asteăzi au început să fie amenajată mai multe elemente de mobilier urban ce vor servi drept suport pentru expoziția și comercializarea lucrărilor acestora.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a prezentat conceptul, care arată excepțional.

Fiind la fața locului, primarul a declarat că în total, urmează a fi instalate 20 de suporturi care vor avea trei elemente suplimentare.

Fiecare suport va fi dotat cu încălzitor pentru perioada rece a anului și mobilier urban.

”Elementele decorative din beton au fost produse în Chișinău, după ce a fost creată construcția din metal cu ajutorul căreia au fost turnate elementele. Este ceva inedit, ce va da un aspect estetic aleii, pe care ne-am propus să o creăm. Ne dorim ca „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”, să devină o atracție turistică pentru vizitatorii capitalei”, punctat edilul.

Valoarea proiectului este de 80 de mii euro și este implementat cu suportul oferit de către TIKA – Agenţia turcă pentru cooperare şi coordonare și 400 de mii de lei din partea Preturii Buiucani. Amintim că decizia de strămutare a pictorilor, care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu”, a fost luată după ce această zonă verde s-a transformat în decursul anilor într-o piață de anticariat.

pentru_md