De ce muncitorii de la Spații Verzi au udat florile în timp ce ploua. Explicația lui Ion Ceban

ion_ceban_udobrenie

În timp ce erau udate de nori, unele parcele cu florile din capitală au primit și o porție de apă și de la muncitorii de la Spații Verzi. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cum porțiuni de zone verzi erau udate.

Responsabilii de la primăriei au venit cu o explicație în acest sens și spun că aceasta este un lucru normal.

„Am cerut explicații de la Î.M „Spații Verzi” în legătură cu imaginea apărută pe internet și din care multe surse media au realizat chiar și știri. Cei de la Spații Verzi, au comunicat că de fapt este vorba de o procedură care se aplica ca și adaos/îngrășăminte pentru vegetație compusă din azot, fosfor, calciu si microelemente. Este o soluție care se aplică la tulpina florilor, anume pe timp de ploaie, pentru a le trata si a le întări Aplicarea soluției în alte condiții, poate distruge planta. Potrivit specialiștilor, este o procedură, care este aplicată în fiecare an, nimic ieșit din comun. Deci, așa cum am comunicat, suntem deschiși pentru a oferi detalii la orice subiect”, spune primarul general Ion Ceban.

Mai mult, în aceste condiții meteo, apa îmbogățită cu îngrășăminte se păstrează mai mult timp în sol și nu se evaporă, cum se întâmplă de obicei cât cerul e senin, iar soarele este ieșit din nori.

pentru_md