Directorul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei şi şeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău – într-o vizită de lucru la Primăria Chişinău. Ceban: Am vorbit despre așteptările primarilor și întârzierea suportului din partea autorităților centrale

CALRCE

Directorul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Rafael A. Benitez şi şeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, au efectuat o vizită de la Primăria Chişinău.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de facebook, Primarul General, Ion Ceban. În discuţie au fost puse mai multe subiecte, printre care: așteptările primarilor și întârzierea suportului din partea autorităților centrale; situația actuală, dar și care sunt relațiile de cooperare a primăriei Chișinău, dar și a primăriilor din țară cu autoritățile centrale.


„Am vorbit despre foaia de parcurs pe care și-au asumat-o mai multe partide care au acces în Parlament cu privire la dezvoltarea Autorităților Locale și descentralizarea APL, dar și la ce etapă se află discuțiile la acest capitol în prezent, dar și despre foaia de parcurs semnată de Guvern în aprilie 2021 cu Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Am vorbit despre crizele care nemijlocit au afectat primăriile din țară, în special Chișinăul și anume: cea pandemică, creșterea prețurilor la gaze naturale, criza refugiaților și cea a creșterii prețurilor la carburanți.
Totodată, am vorbit despre așteptările primarilor și întârzierea suportului din partea autorităților centrale”, a menţionat Ion Ceban.

Amintim că marţi, 21 iunie, Primarul General, Ion Ceban, împreună cu colegii CALM, a avut o ședință la Guvern cu delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE).

Logo_MAN_CEBAN