Două cele mai importate parcuri din centrul capitalei, intră în reparație de anul viitor. Ion Ceban, despre cum va fi implementat proiectul de modernizare

ion_ceban_parcul_chisinau

Parcul Catedralei şi Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” – vor fi reabilitate în anul 2021. În acest sens, Primăria Chişinău a încheiat un acord cu o asociație de profil, ce înglobează mai multe companii şi experţi din domeniul arhitecturii şi designului, care vor veni cu suport şi soluţii de modernizare a acestor parcuri, cu păstrarea valorii lor istorice.

Potrivit primarului general Ion Ceban, vor fi alocaţi bani din bugetul municipal, dar vor fi indentificați şi surse din afara ţării.

„În prezent se lucrează la caietul de sarcini pentru aceste două obiective, iar până la sfârşitul acestui an va fi anunţat un concurs de proiecte care vor fi examinate de o comisie special creată. Ulterior va fi selectată compania ce va realiza proiectul câștigător”, subliniază primarul.

Caietul de sarcini pentru cele două parcuri va fi prezentat în cadrul ședinței următoare a Consiliului Municipal Chișinău.

Parcul Catedralei şi Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, reprezintă monumente de arhitectură, care sunt protejate de stat. „Iată de ce, orice intervenţie în configuraţia sau structura acestor parcuri trebuie foarte bine gândită şi coordonată cu toate structurile de resort”, a punctat edilul.

Logo_MAN_CEBAN