Două proiecte importante pentru memoria și viitorul orașului Chișinău au fost lansate de Hramul orașului. Ceban, despre această moștenire

ion_ceban_hramul_gimnul

Astăzi, de Hramul Orașului Chișinău, în cadrul Proiectului Moștenirea Cultural-Istorică a Chișinăului au fost lansate două proiecte importante pentru memoria și viitorul orașului Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de monografia “Chișinăul istoric”, în 5 volume, și manualul școlar ”Orașul meu”, destinat ciclurilor primar, gimnazial și liceal.

Edilul afirmă că scopul este de a descoperi istoria orașului ca parte integrantă a evoluției poporului, statului, societății, economiei, culturii pe parcursul întregului spațiu al istoriei sale, inclusiv din cele mai vechi perioade și până în prezent.

„Disciplina opțională „Chișinăul meu” are în vedere, între altele, posibilitatea construirii unor parcursuri individuale de învăţare printr-o ofertă curiculară flexibilă, adaptată specificului şcolii şi intereselor elevilor. Evenimentul de prezentare a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, în parteneriat cu Grupul civic pentru Patrimoniu Cultural, Asociația Națională a Tinerilor Istorici.

Am adus sincere felicitări lui Sergiu MUSTEAȚA, dr., profesor, Facultatea de Filologie și Istorie a UPS „I. Creangă” și lui Alexandru CORDUNEANU, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova. Am participat cu mare drag la lansarea acestor file istorice despre Chișinău și pentru Chișinău! Susținem toate proiectele frumoase și cu spirit cultural pentru toți chișinăuienii”, a conchis Ceban.

La rândul său, Sergiu Musteață spune că speră că aceste rezultate se vor multiplica anul viitor.

„Este o contribuție pentru toată lumea care trăiesc în acest oraș. Aș vrea ca cât mai multă lume să se implice și apreciez că Primăria Chișinău nu doar ajută, dar și înțelege ceea ce facem. Trebuie să facem astfel ca și următoarele generații să aibă o educație bună și să aprecieze moștenirea lăsată. Acest lucru poate să aibă loc doar printr-un efort comun”, a subliniat Musteață.

pentru_md