Europa, sesizată despre presiunile neargumentate ale guvernării asupra conducerii Primăriei Chișinău

ion_ceban_strasburg8

Oficiali europeni și reprezentanți ai administrațiilor orașelor europene au fost sesizați și informați despre presiunile la care sunt supuși reprezentanții Primăriei Capitalei, chemați la audieri și „discuții” de către instituțiile de anchetă de la Chișinău.

„Controalele abuzive și neargumentate, presiunea din partea guvernării asupra angajaților Primăriei Chișinău au fost sesizate la Strasbourg, în cadrul unui raport la Consiliul Europei. Cel mai grav este că aproape zilnic sunt citați și hărțuiți angajații din structurile primăriei, conducătorii entităților, viceprimarii și consilierii din cabinetul primarului. Sunt depuse plângeri și învinuiri în multe procese de către membrii PAS, deputați, consilieri, activiști pentru a tergiversa procesul administrativ și implementarea proiectelor și realizarea atribuțiilor de serviciu”, se arată în mesajul primarului Ion Ceban.

În pofida acestor atacuri, edilul Capitalei a declarat că, în 2024, municipalitatea va avea „o dezvoltare fără precedent a proiectelor și programelor în Chișinău, cu toate blocajele existente”.

Logo_MAN_CEBAN