Familiile și copii în situații de dificultate vor fi în siguranță în capitală. Angela Cutasevici, despre planurile MAN, ce vor fi implementate la Primărie

ion_ceban_familie

Planuri mari are echipa MAN pentru susținerea familiilor și copiilor în vederea depășirii situațiilor de dificultate. Cel puțin asta spune Angela Cutasevici, candidat la funcția de consilier în CMC, care până acum a ocupat funcția de viceprimar al capitalei.


Cutasevici spune că va continua consolidarea serviciilor sociale pentru asigurarea protecției copilului și familiei în dificultate. Și anume servicii de Prevenire a separării copilului de familie.
Vor fi create 4 Centre de zi pentru copii cu dizabilități; 1 Serviciul Asistență Personală; 1 Complexul de servicii pentru copii aflați în situație de stradă; 10 Centre pentru copii în situație de risc; 2 Echipe mobile pentru copii; 1 Serviciul ,,Respiro”; 1 Serviciul de sprijin pentru familiile cu copii; 1 Centru cu sejur de zi pentru copii cu dizabilități; 1 serviciu de îngrijire a copiilor 4 luni – 3 ani și 27 Centre Comunitare pentru copii și tineri.

Cutasevici specifică că va fi atrasă atenție și serviciului de îngrijire alternativă de tip familial și adopție va fi creată asistența parentală profesionistă; 2 case de copii de tip familial; un serviciu de tutelă-curatelă și un serviciu de adopției.

În același timp, în planuri se prevede și servicii de îngrijire alternativă de tip rezidențial, astfel, vor fi create 2 servicii de plasament de Urgență; 2 case comunitare; 4 centre de plasament temporar pentru copii; 5 Locuințe sociale asistate; un centru de resurse și suport pentru tinerii din sistemul de protecție și 2 servicii maternale.

„Avem în plan extinderea Centrelor de zi pentru familii și copii în situație de risc, după modelul celor 10 Centre municipale create recent. Extinderea Serviciului Creșa socială pentru copii de la 4 luni la 3 ani.

În ceea ce ține de susținerea familiilor cu copii cu grad sever de dizabilitate, vom crea servicii noi precum:   

  1. crearea Centrelor sociale pentru copii cu dizabilități în toate sectoarele capitalei;
  2. suport financiar pentru 2000 de familii cu copii cu grad sever de dizabilitate”, a declarat Cutasevici.
Logo_MAN_CEBAN