Foaia de parcurs a acordului semnat la Obninsk, discutată pe larg. Ceban: Ar fi o oportunitate să fie organizate întruniri în acest sens pentru a putea prelua cele mai bune practici

ion_ceban_obninsk

Pentru a scoate toate beneficiile din acordul semnat la Obninsk, primarul genearal Ion Ceban a avut o întrevedere cu șefa administrației orașului sus menționat, Tatiana Nikolaevna Leonova. Astfel, edilul a discutat despre foaia de parcurs.
Am stabilit ca la finele lunii iulie specialiștii din Chișinău să efectueze o vizită de lucru în orașul Obninsk, regiunea Kaluga, din Federația Rusă unde vor avea schimb de experiență, dar și vor vizita mai multe obective.

„Ne propunem să vedem cum sunt create școlile în regiune, cum a fost construit un tehnoparc pentru copii, dezvoltarea școlilor specializate pentru rezervele olimpice și de cercetare științifică, precum și implementarea noilor tehnologii în instituțiile de învățământ, inclusiv prin utilizarea intelegenței artificiale la comportamentul elevilor, după care implicarea psihologului școlar după necesitate.

Un alt subiect care ne interesează este alimentarea copiilor, dar și implementarea proiectelor de eficiență energetică. Institutul de Cercetare în Radiologie Agricolă de care dispun, poate deveni un punct de studiu pentru cercetătorii din Chișinău, dar și studenții care doresc să avanseze în acest domeniu”, a declarat Ceban.

Primarul spune că ar fi o oportunitate să fie organizate întruniri în acest sens pentru a putea prelua cele mai bune practici.

„La fel, grupuri de studenți ar putea merge la Centrul științific unde se fac ocercetări avansate în domeniul oncologiei, diagnosticului, dar și operațiilor complicate”, a punctat acesta.

pentru_md