Fondatorul Școlii de Obstetrică și Ginecologie Gheorghe Paladi împlinește astăzi 91 de ani. Ion Ceban va cere ca Spitalul Municipal Nr.1 să îi poarte numele

ion_ceban_doctor_09052020

Primarul general Ion Ceban va solicita ca Spitalul Municipal Nr.1 să poarte numele lui Gheorghe Paladi. Această propunere vine în contextul zilei de naștere a lui Paladi, care împlinește astăzi 91 de ani.

Academicianului Gheorghe Paladi îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor 60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului Municipal nr. 1 din capitală.

„La mulți ani cu sănătate, domnule academician, Gheorghe Paladi! Fiți și în continuare un bun exemplu pentru generațiile viitoare de medici, un om valoros de știință de o cumsecădenie rară. El este fondatorul Școlii de Obstetrică și Ginecologie și a Școlii Demografice din Republica Moldova, făcând parte din ”promoția de aur” a USMF ”Nicolae Testemițanu””, se arată într-o postare a edilului capitalei.

Ceban spune oamenii iluștri, muncitori și dedicați profesiei, trebuie mereu apreciați, iar dacă aceștia mai sunt și medici, care tratează și salvează zilnic vieți omenești, atunci meritul lor este incontestabil.

Logo_MAN_CEBAN