Forumul Economic Chișinău: Ion Ceban, mândru de performanțele Republicii Moldova. Copii olimpici, vinuri medaliate cu aur, afaceri internaționale, oameni mega talentați

ion_ceban_forum_economic

Chișinăul este ca o bulă de zăcăminte neexplorate, iar cele mai de valoare sunt oamenii. Cel puțin asta putem înțelege din declarațiile făcute de primarul general Ion Ceban, la Forumul Economic, organizat pentru prima dată la Chișinău.

„De ce Chișinău? Pentru că aici este concentrată marea majoritate a locuitorilor capitalei – în jur de 1 milion de locuitori. 48% dintre salariați sunt în Chișinău. Peste 70% din activitatea economică este în Chișinău, la fel ca și plătitorii de taxe și impozite. De asta, trebuie să găsim oportunități, să găsim condiții ca lucrurile să se dezvolte în continuare. Suntem într-o dinamică permanentă.

De aici până aici, noi suntem oameni modești. Dar de cealaltă parte, avem copii și tineri care ne reprezintă locurile de frunte la olimpiada internaționale. De matematică, fizică, chimie. Avem sportivi de performanță, pe care îi promovăm. Avem afaceri care sunt cotate la nivele internațional. Apropo, avem în acest an cel mai bun roșu din lume, premiat la una dintre cele mai prestigioase concursuri. Așa, dintr-o republică foarte mică, avem cele mai mari crame din lume și orașe subterane. Nu cartea recordurilor nu mai găsești așa ceva.

De ce Chișinău? Pe lângă oamenii talentați, copiii talentați, vinurile extraordinare, mâncarea gustoasă, timpul pe care puteți să îl petreceți frumos, avem și talente extraordinare. Cine nu a văzut cum dansează ansamblul „JOC”, recomand. Cine a ascultat Frații Advahov cu Zdop și Zdup, Lăutarii lui Botgros, Doinele, etc. Avem ce să vă arătăm, avem cu ce să vă îmbătăm, în sensul bun al cuvântului, dragostea nostră. Pe scurt, avem cu ce”, a declarat edilul.

În cadrul Forumului vor fi abordate diverse subiecte axate pe atragerea investițiilor în municipiul Chișinău: provocările și oportunitățile investitorilor din capitală, dezvoltarea urbană în viziunea antreprenorilor, Chișinău – Oraș Verde, Smart City, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului etc.

De asemenea, în cadrul Forumului vom prezenta Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău pentru anii 2020-2030, harta investițională a capitalei (care include peste 60 de obiective atractive pentru investiții din domeniile: imobiliare, funciare, social-educaționale, divertisment, dar și obiecte pentru parteneriate publice-private, cu referire la modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticheting-ului, implementarea proiectului parcări electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.

Logo_MAN_CEBAN