Gheretele și Chișinăul, la un pas de „divorț”. Ion Ceban, până CMC nu va aproba regulamentul, niciuna nu va fi instalată în capitală

ion_ceban_gherete

Gheretele estivale amplasate în capitală vor dispărea începând cu 1 noiembrie, iar dacă CMC nu va reuși să aprobe noul concept de amplasare a comerțului stradal, niciuna nu va rămâne pe străzile capitalei. Cu acest mesaj a venit Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook. Mai mult, chiar dacă va fi aprobat regulamentul, este nevoie să fie desfășurate licitațiile pentru ca agenții economici.

„În contextul aprobării Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău prin decizia CMC, conform căruia amplasarea unităților de comerț ambulant, inclusiv gherete, pe teritoriul or. Chișinău, urmează a fi realizat în urma licitațiilor. Repet, în urma licitațiilor, în bază de preț, plus un pașaport tehnic, unde să fie inclusă și partea vizuală, și partea tehnică la care trebuie să corespundă o gheretă sau alta”, a declarat Ion Ceban.

Ceban afirmă că numărul acestora va fi mai mic și toate vor trebui să respecte cerințele impuse de regulament.

„Dacă nu se va aproba acest regulament, vom evacua toate gheretele începând cu 31 octombrie. Chiar dacă vor fi solicitări să întoarcem gheretele, nu vom face, că pe urmă se va învinui primăria de acest lucru. Până CMC nu va vota, nu se va întoarce nimeni”, a punctat edilul.

În cazul neconformării benevole, serviciile specializate ale Primăriei municipiului Chișinău vor întreprinde acțiunile necesare în scopul evacuării forțate a unităților respective.

Amintim că mâine, 1 octombrie, CMC va analiza noul concept de amplasare a comerțului stradal și coeficientul de arendă pentru acestea.

Logo_MAN_CEBAN