Gimnaziul-grădiniță „STEAM”, un proiect-model de reconceptualizare a sistemului educațional din Capitală

ion_ceban_litei

Complexul educațional Gimnaziul – Grădiniță „STEAM” a devenit un proiect-model al Primăriei Chișinău de reconceptualizarea a sistemului educațional municipal. Fostul Gimnaziu internat nr. 3 a fost reorganizat în Complexul Educațional STEAM, proces care a inclus reparația blocurilor, instituția fiind inclusă și în Programul de eficiență energetică și reabilitare termică a clădirilor din Chișinău, lansat de Primăria Municipiului Chișinău în anul 2021.

Pentru lucrările de reparație generală a blocurilor A și B, reparația a 6 blocuri sanitare, reabilitarea gardului, blocului alimentar, eficientizarea energetică a edificiului central, inclusiv dotarea sălilor de clasă și a blocului alimentar, Primăria Municipiului Chișinău a investit 25 991 000 lei.

Totodată, instituția a beneficiat și de un proiect privind dotarea laboratorului de fizică în sumă de 30 000 de dolari din partea organizației UN Women Moldova.

„Instituția a căpătat un suflu nou prin reorganizarea spațiilor de învățare într-un stil modern, prietenos, cu dotări pentru laboratoare și săli de curs. Astfel, pentru copiii din Capitală va fi deschisă o instituție publică de învățământ, atât pentru grădiniță, cât și pentru școală, cu o capacitate de 1000 de locuri. Următoarea etapă a acestui proiect ambițios este reabilitarea blocului de grădiniță din cadrul Complexului Educațional STEAM, care se află pe strada Gh. Cașu 33, cu o capacitate de 300 de locuri”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Începând cu anul 2023 Complexul Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM” a devenit parte componentă a sistemului municipal de învățământ.

Logo_MAN_CEBAN