Guvernarea a redus transferurile către bugetele locale, în 2024, cu 1,4 miliarde de lei

ion_ceban_ursu5

După ce din 2020 până în 2023 transferurile de la bugetul de stat către cele locale au crescut în fiecare an, în 2024 acestea scad cu 1,4 miliarde de lei, față de 2023. Despre acest lucru scrie primarul Capitalei, Ion Ceban, care precizează că cele mai multe transferuri au fost micșorate pentru învățământ.

Edilul susține că au fost reduse cu 616 mil. de lei transferurile de la Bugetul de Stat la Bugetele Locale pentru Învățământ. Micșorări de 510 mil. de lei s-a făcut pentru protecția socială, alte 437 de mil. de lei – pentru cheltuieli cu destinație generală, iar o reducere de 2,4 mil. de lei s-a înregistrat pentru școli sportive.

„Iată adevărata față a guvernanților. Iată de ce au consultat bugetul de stat doar 7 ore, ca nimeni să nu reușească măcar să citească acest buget și să-l voteze fulger. Ei motivează că au scăzut cheltuielile, ei, de fapt, au scăzut investițiile pentru domeniile cheie și proiectele de infrastructură. Doar că reprezentanții PAS, în loc să vorbească despre aceste probleme reale, ei au ca scop să devieze subiectele și să găsească vinovați. Și le este frică atunci când experții ies să vorbească despre aceste lucruri adevărate. Întoarceți banii cetățenilor!”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN