Guvernarea, duplicitară în raport cu administrațiile locale. Olga Ursu: Pentru unele primării sunt găsite soluții, în timp ce Chișinău este presat financiar

ion_ceban_olga_ursu

Viceprimarul Capitalei, Olga Ursu, a precizat că, în ultimii ani, municipalitatea a venit cu nenumărate solicitări unde a adus argumente și calcule exacte despre cheltuielile suportate de Primăria Chișinău în urma crizelor și majorărilor de tarife, iar răspunsul așa și nu a mai ajuns. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, au fost utilizate surse din proiecte investiționale, a declarat Olga Ursu.

,,Amintim, de exemplu, că sporul de 1300 de lei pentru angajații din sectorul bugetar, stabilit anul trecut care a rămas și pentru acest an, iarăși e o presiune pe buget. Nu au fost găsite resurse pentru a acoperi acest spor pentru municipiul Chișinău. S-a constat, însă, că în decembrie, totuși, s-au identificat resurse financiare și soluții în acest scop pentru unele autorități locale”, a menţionat viceprimarul capitalei, Olga Ursu.

Viceprimarul Capitalei a precizat că doar în ultimul an și jumătate, guvernarea PAS a pus pe umerii Chișinăului o povară financiară de peste 1,3 miliarde de lei, sume care, conform, prevederilor legale, urmau să fie acoperite de bugetul de stat.

Logo_MAN_CEBAN