În jur de 145 de milioane de lei pentru diverse proiecte din suburbii în anul 2021. Ion Ceban, despre accentele investițiilor

FB_IMG_1633703905225

În jur de 145 de milioane de lei pentru diverse proiecte din suburbii în anul 2021. Potrivit primarului general Ion Ceban, banii sunt oferiți din bugetul Primăriei Chișinău.

În prezent sunt în desfășurare zeci de proiecte de infrastructură pentru anul curent, repartizarea autobuzelor noi în localități și reparația drumurilor de acces către localități.

„Anul trecut din bugetul municipal au fost alocați circa 100 de milioane de lei și la fel au fost realizate zeci de obiective de infrastructură. Este pentru prima dată când așa bugete sunt distribuite de la Primăria Chișinău pentru dezvoltarea suburbiilor. Astăzi am avut o ședință de planificare cu primarii și am fost bucuros să aud că oamenii sunt mulțumiți de schimbările care au loc, mai ales ce țin de reparația instituțiilor educaționale, a drumurilor și transportul nou care circulă deja în localitate, precum și alte multiple proiecte atât de necesare pentru locuitori”, a declarat Ceban.

Potrivit edilului, anul trecut a pus accentul pe reparația grădinițelor și școlilor și la schițarea și implementarea proiectelor de apeduct și canalizare, precum și conectarea la gaz.

„În acest an punem accentul pe infrastructura educațională și obiectivele socile au rămas prioritate, precum și reparația drumurilor, trotuarelor și procurarea inităților de transport. Am solicitat ca pentru anul viitor să fie continuate proiectele, dar și să fie pregătită lista noilor obiective, unde vom interveni”, a conchis acesta.

pentru_md