În timp ce Ion Ceban se află în vizită de lucru în Valencia, responsabilii de la Primărie inspectează șantierele de la Buiucani

ion_ceban_buiucani

În timp ce primarul general Ion Ceban se află într-o vizită de lucru în Valencia, Spania, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul direcţiilor şi întreprinderilor municipale, au inspectat proiectele implementate în sectorul Buiucani, de Direcţia Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

“Astfel, parcarea publică de centură din str. Ghidighici – Au fost amenajate locurile de parcare, circa 300 la număr; instalat sistem de iluminat public. Urmează aşternerea stratului de asfalt şi amenajarea spaţiului verde.

Strada 27 Martie 1918 – Au fost ridicate la cotă fântânile de canalizare, montate borduri noi şi aşternernut primul strat de asfalt. Urmează aplicarea ultimului strat de asfalt, defrişarea arborilor de pe trotuare şi amenajarea acestora.

Vor fi reparate accesele în curţile de blocuri: str. N. Costin 59, str. V. Coroban 22/1, 22/2, 22/3, str. O. Ghibu 1.

În paralel, în sectorul Buiucani sunt în desfășurare mai multe proiecte de infrastructură, gestionate de pretură”, a declarat Ceban.

Este vorba despre: Pădurea-Parc „Butoiaș”
În prima etapă au fost amenajate aleile pietonale şi accesele în parc, instalat sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video şi amenajat un cinematograf de vară.

Actualmente sunt finalizate lucrările de proiectare a izvorului din parc, care urmează a fi reabilitat. Totodată va fi instalat un acoperiş peste cinematograful în aer liber.

“În reparaţie este trecerea subterană din str. Calea Ieşilor 2.

În proces de reabilitare este şi subterana din str. Ion Creangă 2 intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în preajma Universităţii Pedagogice.

Reparat este şi trotuarul din str. Calea Ieşilor 2. Lucrările presupun decaparea asfaltului vechi şi amenajarea acceselor pietonale, reabilitarea trotuarului, reparaţia staţiei de aşteptare a transportului public şi instalarea mobilierului urban”, a conchis Edilul.

Ion Ceban a dar garanții că lucrările vor fi făcute în termenii prevăzuți în proiect.

Logo_MAN_CEBAN