Încă o subterană intră în reparație. Ion Ceban, despre lucrările ce vor fi efectuate

ion_ceban_subterrane_ciocan

Încă un pas în dezvoltarea infrastructurii în capitală. De astăzi, subterana din strada Alecu Russo, din sectorul Ciocana, intră în reparație. Primarul general Ion Ceban a mers în această dimineață pentru a inspecta zona și vedea cum arată trecerea acum.

„Ani de zile a stat în paragină, fără ca cineva să tragă atenția la ea. 50 de ani nu s-a intervenit cu reparații, iar sistemul pluvial este într-o stare deplorabilă. Vreau să întreb fostele conduceri a Primăriei Chișinău. Câte subterane din capitală au vizitat pentru a vedea în ce stare sunt?”, a declarat edilul.

Ceban spune că trecere subterană va fi renovată modern, iar pe pereți vor fi imagini ale orașului și sectorului Ciocana.

„Responsabilii mi-au spus că o parte din pavajul de granit este încă bun, acesta va fi renovat și păstrat. Ba mai mult, pentru siguranța locuitorilor, în subterană vor fi instalate camere de supraveghere. Vreau să adaug că comercianții din această trecere au fost evacuați, întrucât, gheretele acestora îngustau spațiul prin care oamenii treceau”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că nimeni din cei prezenți nu au luat măsuri și nu au păstrat curățenia aici. „Ne propunem să aducem în ordine toate subteranele, ce pe parcurs au devenit piețe neîngrijite”, spune Ion Ceban.

Amintim că din 20 de pasaje subterane din capitală, actualmente 3 sunt în reparație. Altele urmează să intre în reparație în timpul apropiat fiind pregătite pentru aceasta. Ceban spune că în curând urmează să înceapă lucrările la 3 subterane din sectorul Buicani, este vorba de cea de la Flacara, la sensul giratoriu de la Creangă și cea din Calea Ieșilor

pentru_md