Încălcări cu iz de demisie la Primărie. Ceban a cerut explicații în scris de la șeful Direcției Construcții capitale și pretorul Sectorului Centru, după ce ar fi favorizat pe cineva în licitații

ion_ceban_pretura_centru

Miroase a demisii la Primăria Chișinău. Primarul general Ion Ceban se arată revoltat de activitatea șefului Direcției Construcții capitale și pretorul Sectorului Centru, care ar fi făcut unele mișmașuri în cadrul unor licitații.

Edilul Ion Ceban spune că joi a primit o scrisoare de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor unde solicită implicarea în două cazuri.

„ANSC a depistat anumite abateri din parte acestor două entități în alegerea câștigătorului în urma licitațiilor. La Direcția Construcții Capitale este ca în perioada contestațiilor și ne expirând termenul legal pentru încheierea contractului, DCC semnează contractul cu ofertantul cel mai scump, chiar dacă au existat alți 7 solicitanți. Mai mult, au început executarea contractului ceea ce contravine legii 131, cu privire la achiziții.

La Pretura Centru, Pretura de 3 ori declara câștigător tot pe același ofertant, după ce de două ori ANSC trimite la reexaminare stabilind oferta neconformă. Ce fel de grup de lucru examinează că se întâmplă astfel de situații? Daca nu sunt de acord membrii grupului, atunci să conteste în instanță decizia ANSC-ului, dar sa nu pună sub lovitura integritatea primăriei”, a declarat Ceban.

Primarul spune că nu trebuie Primăria să răspundă sau el personal să primească așa scrisori unde se anunță de grave încălcări după părerea mea.

„Cum sunt alese aceste grupuri de lucru, care pune la îndoială activitatea întregii entități? Înseamnă că este prost administrată situația de către șeful direcției, de către pretorul sectorului centru în aceste două cazuri! Explicații în scris”, a declarat Ceban.

Primarul a cerut juriștilor cum putem evita aceste situații și cum poate fi penalizați disciplinar așa acțiuni.

„În așa fel ca să fie de învățătură pentru toate structurile și toți șefii primăriei. Vom da afară pe toți. Când veniți și vă bociți că unii sau alți antreprenori nu fac cum trebuie și noi cerem calitate, este probabil iată așa alegerea în urma licitațiilor pe care le organizați. În aceste cazuri să fie luate măsurile cât de urgent”, a conchis edilul.

pentru_md