Inițierea achizițiilor publice în cadrul municipalității vor fi suspendate. Ceban: Acum se pregătesc toate documentele necesare

ion_ceban_live_1004

Inițierea achizițiilor publice în cadrul Primăriei Chișinău și subdiviziunile structurale a autorității publice locale vor fi interzise. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook.

Această decizie vine în urma mai multor apeluri publice făcute în adresa Primărie Chișinău.
Astfel, se interzice pe perioada stării de urgență tuturor autorităților contractante din cadrul subdiviziunilor structurale a autorității publice locale din municipiul Chișinău, inițierea achizițiilor publice în scopul procurării de bunuri, de lucrări sau servicii, cu excepția bunurilor și serviciilor destinate în scopul combaterii și prevenirii răspândirii virusului „Covid-19”.

În același timp, achizițiile publice de bunuri, de lucrări sau servicii urgente, cu titlu de excepție, se vor iniția de autoritățile contractante cu coordonarea prealabilă a Primarului General sau viceprimarul de ramură.
De asemenea, Ceban a anunțat că se solicită autorităților contractante pe perioada stării de urgență, suspendarea încheierii contractelor în cadrul procedurilor de achiziții publice cu excepțiile prevăzute în punctele de mai sus.

Edilul capitalei spune că acum sunt pregătite toate documentele în acest sens.

Logo_MAN_CEBAN