Intervențiile serviciilor Primăriei Chișinău în timpul și după ninsoarea de noaptea trecută

ion_ceban_curatenia

Serviciile Primăriei Chișinău au acționat prompt în timpul, dar și după ninsoarea de noaptea trecută din Capitală. Regia „Exdrupo” și Direcția Locativ-Comunală au intervenit cu peste 80 de utilaje și sute de muncitori pentru a deszăpezi și a împrăștia material antiderapant, iar pe multe străzi și în cartiere, lucrările au loc și la această oră.

„În toate sectoarele capitalei s-a lucrat toată noaptea iar munca continuă pe toate drumurile și trotuarele din Chișinău. Au fost dislocate și lucrează unități mecanizate şi echipe mobile. Angajații serviciilor municipale sunt antrenați în împrăștierea materialului antiderapant la stațiile de așteptare, scări, accesele în subterane şi accesele conexe, totodată, s-a intervenit în deszăpezirea acceselor către instituțiile de învățământ, instituțiilor medicale din Capitală. Mulțumesc tuturor echipelor aflate la datorie”, a declarat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Angajaţii Regiei „Exdrupo” și-au început intervențiile încă de aseară, de la ora 19:00, la prevenirea formării poleiului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii. Pe parcursul nopții, au fost implicate 26 de utilaje specializate cu plug, cu perii și sărărițe, pentru deszăpezirea drumurilor.

Totodată, Direcția locativ-comunală și amenajare și-a început activ intervențiile de la miezul nopții cu 57 de utilaje cu lame și sărărițe. Au fost mobilizați 426 de muncitori pentru deszăpezirea în staţiile de aşteptare a transportului public, la trecerile de pietoni, în cartiere și pe căile de acces în curți.

Municipalitatea face apel repetat către gestionarii și proprietarii de imobile și edificii să deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează și să înlăture țurțurii formați la streșinile clădirilor.

Pe această cale, autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență pe trotuare, la traversarea străzilor, în condiții de zăpadă și polei.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Logo_MAN_CEBAN