Ion Ceban a dat startul lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe Pușkin și Bodoni: Când va fi finalizat

ion_ceban_trotuar

Lucrările de renovare a trotuarului de pe străzile Pușkin și Bodoni au început în această dimineață. Prezent la fața locului, Ion Ceban afirmă că reabilitarea se va face pe o suprafață de 44 de mii de metri pătrați.

Primarul Ion Ceban spune că de la Independență până în prezent nu s-a intervenit aproape de loc, cu excepția a celor unor porțiuni, unde agenții economici au reparat.

„Acum, până la sfârșitul toamnei, toate aceste lucrări trebuie să fie finalizate. Avem o zonă verde, care trebuie să fie determinată aici în porțiunea, Bănulescu Bodoni în special, care astăzi deja foarte rapid a intrat în reparație. Avem pavaj de calitate. 70%/30% pavaj alb și pavaj negru. Preponderent, pavajul alb, ne dorim, să fie dominant de la orașul nostru alb. Și la nivel de municipalitate o să intervenit pe partea de iluminat. Iluminarea unor clădiri care sunt monumente de arhitectură. Sunt mai multe în această porțiune”, a punctat Ceban.

Edilul a adus mulțumiri agenților economici, care au intervenit cu unele cote părți pe zona acestor străzi. „Împreună putem să facem lucruri bune și multe. Ceea ce este important, că în acest an, zeci de agenți economici sunt implicați în dezvoltarea orașului. E greu, e mult de lucru. Vedeți și dvs starea unor străzi și trotuarelor din capitală. Dar, încet cu încetul, piatră cu piatră o să construim și reconstruim și să facem să fie bine”.

Costul proiectul este în valoare de 22,8 de milioane, dar sunt și alte surse de finanțare alocate de municipalitate. Acești bani fac parte din cele 100 de milioane oferite de Guvernul RM.

„Pe strada Albișoara, împreună cu alte instituții, noi practic am dublat efortul venit de la Guvern. Cât ține de Bodoni și Pușkin, trotuarul va fi schimbat de la Mateevici până la Ierusalimului, în zona ASEM. Urmează să vedem dacă putem să mergem până la Albișoara. Abia de reușim să verificăm unde se intervine”, a precizat primarul.

Ion Ceban a dat garanția că circulația nu va fi sistată, dar se va circula uneori mai greu pe unele porțiuni. În acest context, primarul a cerut ca șoferii să fie înțelegători.

Logo_MAN_CEBAN