Ion Ceban a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu: Va rămâne cel mai îndrăgit poet al tuturor timpurilor

ion_ceban_eminescu

În memoria a celor 131 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet Mihai Eminescu, primarul general, Ion Ceban, împreună cu echipa sa a depus flori în această dimineață la bustul geniului în scuarul Mihai Eminescu.
Ceban a punctat că Eminescu va rămâne cel mai bun poet al tuturor timpurilor, iar poeziile sale vor transmite aceeași vibrație întotdeauna.

„Astăzi comemorăm poetul nepereche Mihai Eminescu, sunt organizate un șir de evenimente consacrate celor 131 de ani de la trecerea în neființă. În memoria întregului popor Mihai Eminescu va rămâne veșnic viu, prin lucrările sale prețioase, care sunt transmise, învățate și recitite din generație în generație. Mihai Eminescu a creat adevărate opere de artă, care ne surprind și acum prin naturalețea și sensibilitatea lor.
În acest an nu organizăm evenimente publice dedicate lui M. Eminescu, așa cum ne-am obișnuit an de an. Îi aducem astfel omagiu și să transmitem un mesaj noii generații”, a punctat acesta.

Mihai Eminescu s-a stins din viaţă în data de 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani. A fost poet, prozator și jurnalist, iar la 16 ani a publicat primul său poem la vârsta de 16 ani.

Logo_MAN_CEBAN